ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОЛЕНИ УСАТОЇ "ЖИТТЯ БЕЗ ЧЕРНЕТОК"

9 червня 2023 року центральною міською бібліотекою проведено презентацію літературно-художнього видання «Життя без чернеток» із серії «Видатні особистості Деражнянщини», присвячене Олені Усатій – чудовій жінці, педагогу, творчій особистості. Збірка містить її віршований ряд, матеріали з книг та газетних публікацій, сторінки біографії Олени Іванівни, відгуки колег, друзів та учнів. «Життя без чернеток» - дебютна книга для Олени Іванівни. Це своєрідний фактаж життя, де є свої злети і падіння, приємності і невдачі. Олена Усата пропрацювала 47 років вчителем, за що отримала багато відзнак та нагород.

Найбільше часу Олена Іванівна пропрацювала в ЗОШ №2, яку вважає рідною бо там пропрацювала 42 роки.

Учителі - колеги Кенц А.І., Сунік Г.І., Настуняк М.О., Настуняк В.В., Бехта Л.М., привітали Олену Іванівну з виходом книги. Учні Деражнянської ЗОШ №2 виконали гімн школи на слова Олени Усатої.

Багато років з Оленою Іванівною на одній кафедрі іноземних мов, пропрацювала Галина Григорівна Дудар – колишній директор Деражнянської ЗОШ №3, гарні професійні відносини з якою згодом переросли у міцну дружбу також прийшла привітати подругу.

Щастя вчителя - в його учнях. До таких учнів належить Жураківська Ірина Іванівна, яка щиро привітала і подякувала за науку своєму наставнику.

Щиро та гарно прозвучали відео вітання від Алли Савіцької – редактора інформаційного блоку мовлення радіостанції «Голос Києва» та Валерія Граняка – кандидата технічних наук, доцента кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Вінницького Національного технічного університету.

Ольга Петрівна Ковпак – колега-педагог, відома поетеса, голова місцевого осередку «Просвіта», керівник літературно-мистецького клубу «Палітра» щиро привітала Олену Усату з виходом книги.

Найтеплішими словами привітали Олену Іванівну рідні та близькі.

На захід завітали представники відділу освіти, молоді та спорту Деражнянської міської ради – Підгородецька Олена Вікторівна, начальник відділу культури та туризму Деражнянської міської ради – Черкаський Микола Васильович, редактор книги – Олена Радецька, які поділилися своїми враженнями від книги.

На захід завітала найкраща подруга сім’ї Усатих - заслужений лікар України, кавалер ордену княгині Ольги, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор медичних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, лікар від Бога - Гойда Ніна Григорівна, яка поділилася спогадами про їх товаришування та привітала з виходом книги.

Від Деражнянського волонтерського осередку благодійного фонду «Робимо разом» привітала з виходом книги Дидова Мирослава.

Працівники Деражнянського міського Будинку культури доєдналися до свята та подарували свої музичні вітання.

На завершення заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів в російсько-українській війні. За пропозицією Олени Іванівни подаровані їй квіти були покладені до могил загиблих воїнів – земляків.

.

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.