Презентація смарт-зони «Допомога» в рамках проєкту «Працюємо на перемогу»

Деражнянщина від початку повномасштабного вторгнення прийняла понад 4000 вимушено переміщених громадян. Уже з квітня 2022 року наша бібліотека стала інформаційним Хабом для ВПО. На базі Деражнянської центральної міської бібліотеки було створено своєрідний пункт допомоги, де громадяни мали можливість безкоштовно скористатись Інтернетом, зробити ксерокопії документів для реєстрації в ЦНАПі, отримати контакти «гарячих ліній», зареєструватися на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій, дізнатися про надання гуманітарної допомоги. На зустрічі з ВПО у бібліотеку запрошували представників влади, спеціалістів бюро безоплатної правової допомоги, спеціалістів соціального захисту населення, центру зайнятості, практикуючого психолога, вчителів філологів.

В нашій бібліотеці відбулася презентація смарт-зони «Допомога» в рамках проєкту «Працюємо на перемогу». Цей конкурс було оголошено в 2023році ВГО Українська бібліотечна асоціація спільно з Фондом підтримки українських бібліотек Американської бібліотечної асоціації. Наша бібліотека взяла участь в конкурсі і в результаті відбору із 165 - ти заявок проєкт Деражнянської ЦМБ був підтриманий за напрямком «Зміцнення ресурсної бази бібліотек, які надають послуги внутрішнім переселенцям, ветеранам бойових дій, тим, хто вчиться онлайн тощо». За рахунок грантових коштів (50000 грн.) Деражнянська ЦМБ отримала: ноутбук, навушники, смартфон, вайтборд із набором маркерів, веб – камери, термопот. Це обладнання покращило стан матеріально – технічної бази бібліотеки та якість бібліотечних послуг.

До участі в заході були запрошені ВПО зі всієї громади. Для надання фахових консультацій ми запросили головного юриста сектору правничої допомоги Людмилу Регешу, яка ознайомила присутніх з нововведеннями в законодавстві для ВПО та відповіла на запитання, які виникали під час презентації. Психологиня - Ріта Матус презентувала метод ізраїльських вчених «Навички психологічної підтримки» і провела тренінг як подолати паніку та вийти з стресової ситуації в умовах війни. Свої послуги для ВПО презентувала керуюча адвокатка Оксана Сідлецька.

Запрошуємо усіх жителів громади в центральну міську бібліотеку скористатися широким спектром бібліотечних послуг.

Кiлькiсть переглядiв: 18

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.